новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Цей швидкий спосіб допоможе відрізнити натуральне вино від порошкового

Повідомляє rbc.ua 15.08.2020 13:22

Цей швидкий спосіб допоможе відрізнити натуральне вино від порошкового

Фото з мережі Інтернет

Винороби розповіли, як визначити натуральність вина.

Вино є одним із самих часто підроблюваних продуктів. Винороби кажуть, ледь не третина вина в Україні - фальсифікат.

Але відрізнити натуральне вино від порошкового винного напою, ігристе від газованого вина, французьке від молдавського, що "прикинулося" французьким, можна.

Найчастішими способами підробки є:

  • часткова або повна заміна вина на винний напій;
  • неправильне зазначення групової приналежності вина (газоване вино або газований винний коктейль видають за ігристе вино);
  • спотворення географічного походження (видають болгарське, угорське, молдавське і так далі за французьке, іспанське, італійське);
  • підробка марочних найменувань (випуск контрафактної продукції).

Три тести на визначення натурального вина

Для цього швидкого способу знадобиться звичайна харчова сода. Насипте невелику кількість соди в миску, а зверху вилийте чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синюватим.

Капніть в келих з вином кілька крапель гліцерину. Якщо він опустився на дно не змінивши забарвлення - вино натуральне. Якщо гліцерин став жовтим або червоним - ви купили фальсифікат.

Наберіть в глибокий посуд води, налийте невелику кількість вина в пляшечку, і затисніть горлечко пальцем. Опустіть пляшечку з вином у воду і переверніть його. Після - приберіть палець з горлечка. Якщо вино змішалося з водою - воно не натуральне.

Фахівці також радять звертати увагу на ціну продукту. Натуральне вино дешевим не буває.

Дані на етикетці, пробці і кольєретці (додаткова етикетка на шийці пляшки) повинні збігатися. На етикетці має бути проставлена дата розливу заводським штампом. Якщо її можна легко стерти, це контрафакт.

Також у вині не повинно бути осаду.

Підробленим буде і вино із занадто яскравим "хімічним" смаком і запахом.


Опубліковано : 15.08.2020 13:22

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман