новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Хлопець Антон з Тернопільщини робить обжировиська для поляків

Повідомляє "Високий Замок" 06.02.2017 11:13

Хлопець Антон з Тернопільщини робить обжировиська для поляків

Фото з мережі Інтернет

Цей ресторан при готелі,  розташованому в селі за 40 кілометрів від столиці Польщі, користується неабиякою популярністю у варшавської еліти. Тут, на периферії, люблять відпочивати відомі музиканти, дизайнери, зірки спорту, політики. Не в останню чергу до успіху цього закладу доклалися українці. Із сотні осіб ресторанної обслуги третину представляють наші краяни.

Другий сезон на кухні цієї елітної харчевні працюює Антон з Тернопільщини — майстер з ремонту холодильників, вдома куховарить з дитинства. Антона не влаштовували низькі заробітки у тернопільських кнайпах.

Хлопець готував салати, м’ясну нарізку. Господарі ресторану високо оцінили, як українець вишукано оформляв страви. Якось Антон здивував кухню приготовленим за власним рецептом шпинатом (відвідувачі, найперше вегетаріанці, цінують цей продукт за високий вміст заліза у ньому). Розморозив стебла, потушкував, додав цибульки, підсмаженої на сметані, приправив сиром-плісняком. Шеф-кухареві так сподобалася ця пікантна страва, що одним махом з’їла її повну миску. “То єст таке пишне!” — сказала комплімент. Належно оцінили ексклюзивний шпинат від Антона і клієнти.

Показником хорошої роботи цього сільського ресторану є те, що сюди часто навідуються імениті гості: боксери-чемпіони, модельєри, рок-співаки. У вересні приїжджали прем’єр-міністр Єва Ковач, відомий політик Ярослав Качинський та його колеги по партії. Замовляли гарячу рибу, яку тут теж готують вишукано. Судячи з похвальних слів vip-гостей на адресу адміністрації, “кухня” за участі українців спрацювала на відмінно.

Антон задоволений умовами праці. Господарі ставляться до нього та інших українців з повагою. Платять добре — за місяць можна заробити 700 доларів. Поселили заробітчан у готельних апартаментах з усіма вигодами. Чекають після свят у себе знову.  Приятельські стосунки склалися у наших земляків з іншими працівниками кухні. Почуваються однією великою сім’єю. 

Запитав в Антона, на що “складає гроші”, які заробляє у Польщі.

— Хочу почуватися незалежним, самому собі бути господарем. Моя знайома працювала два тижні в одному з ресторанів Тернополя — заплатили їй 500 гривень. Таку суму, а може, і більше, ми у Польщі заробляли за день…


Опубліковано : 06.02.2017 11:13

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман