новини ровесника

1
У Тернополі школяр організував виробництво FPV-дронів

2
Тернопільська суддя Андрусик – російський агент в судовій системі України?

3
Винахідник з Дніпра став лауреатом премії від Кабміну

4
Тернопільська суддя Надія Андрусик хоче перевершити «досягнення» горезвісних хабарників Зварича, Чауса та Князєва

5
Інший Франко: в український прокат виходить стрічка про Петра Франка

6
Чекає на «рускій мір»: корумпована суддя Андрусик повернула московському патріархату пів гектара землі під церкву в Тернополі

7
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

8
Сети суші для новорічного святкування - вигідно та смачно в Янг

9
У МОН озвучили, якою буде нова зарплата вчителів у 2024 році

10
Скільки коштують послуги репетиторів у Тернополі?

Як знизити потяг до солодкого: фахівці знайшли рішення

Повідомляє ТерМедіа 16.07.2020 19:17

Як знизити потяг до солодкого: фахівці знайшли рішення

Фото з мережі Інтернет

Вчені зробили прорив і знайшли спосіб, як перемогти потяг людини до солодких продуктів.

Вчені виявили нейрони головного мозку, які відповідають за бажання людини з’їсти щось солодке. Після неймовірного відкриття американські фахівці почали працювати над препаратом, який буде мати вплив на ці нейрони головного мозку.

Дослідники з США вивчили фактор росту фібробластів FGF21, ендокринного гормону, який контролює регулювання енергетичного балансу в організмі людини. Більш ранні дослідження показали, що цей гормон виробляється в печінці у відповідь на вживання цукру та істотно впливає на чутливість клітин до інсуліну. Про це пише “24 канал”.

Подальші досліди показали, що білок змінює активність нейронів у вентрально-медіальній частині гіпоталамуса. Саме в тій частині мозку, яка відповідає за життєво важливі функції: терморегуляцію, сон, харчову та статеву поведінку.

З’ясувалося, що рецептори для FGF21 знаходяться на поверхні глутаматергічних нейронів гіпоталамуса. Білок з ними пов’язується і підвищується чутливість клітин до глюкози й це істотно послаблює бажання скуштувати солодкої їжі.

Результати дослідження вчені взяли за основу для створення препаратів-аналогів FGF21, щоб створити ліки, які допоможуть людині контролювати тягу до солодощів.

Подібні препарати вже активно використовуються у світі для лікування діабету та ожиріння.


Опубліковано : 16.07.2020 19:17

Новини Бізнес Компаньйон

Новини з тернопільщини

Комфорт Гурман